Cea mai veche carte din lume – acum în limba română – Învăţămintele lui Ptah-Hotep

    Acesta nu este un articol propriu-zis ci marcarea, aici în mediul virtual, a lansării traducerii în limba română a celei mai vechi cărți din lume, care azi a văzut ”lumina ecranului” 🙂

    Cartea este un manual de înțelepciune, scrisă sub formă de maxime care vizează diferite situații în care se aflau îndeosebi căutătorii spirituali ai acelor vremuri. Ea reprezintă o incursiune subtilă în atmosfera spirituală a acelor vremuri demult apuse (mai exact acum șase mii de ani), în care elevii școlilor spirituale de atunci pășeau pragurile Inițierii.

    Și dacă tot veni vorba de Inițiere, cartea cu același nume (scrisă de Elizabeth Haich) este strâns legată de cea de față, fiind o incursiune și mai profundă în lumea acelor timpuri unde s-a scris ceea ce azi este cea mai veche carte a lumii.

    Având în vedere caracterul etern al legilor spirituale ale Creației, și implicit cel al perceptelor care îi îndrumă pe aspiranți, sfaturile cuprinse în carte au o foarte mare aplicabilitate și în ziua de azi, transmițând o înțelepciune veșnic actuală, plină de finețe și bun simț.

    Am putea spune oarecum că, deși au trecut șase milenii, spiritul cu legile lui nu a îmbătrânit, nu s-a perimat, ci a rămas exact așa cum este el în veșnicie: mereu același.

    Lectură divin inspirată!

Arefilin – Daniel Iepure

Link de download > Învăţămintele lui Ptah-Hotep

adevarulascunslalumina - Invatamintele lui Ptah-Hotep-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *